Reparere tenner

Hjem » Våre tjenester » Reparere tenner

Reparere tenner

For ikke så lenge siden boret tannlegen opp store hull også ved små kariesangrep. I dag behandler man mye mer forsiktig.

Bestill time i dag

Fyll inn vårt enkle bestillingsskjema og få tatt hånd om dine tannproblemer i dag!

Reparere tenner i Rygge i Viken

Karies kan tilhele. Og gjør det ikke det forsøker tannlegen å behandle tannen så skånsomt som mulig. Det kan velges mellom en rekke ulike fyllingsmaterialer og teknikker.

Nå og da introduseres også nye fyllingsmaterialer og teknikker. Tannlegens oppgave er å vurdere de ulike alternativene og velge det beste for hver pasient.

Når du reparerer hull i tennene får du vanligvis først bedøvelse. På denne måten slipper du smerte. Det gjør også at du slapper bedre av. Den beste tannen er den som er uten fyllinger.

Fyllingsmateriale

Fylling, innlegg eller krone? Hvordan man velger å reparere skaden avhenger av hvor stort hullet er.

Kompositt

En komposittfylling fungerer best ved reparasjon av små hull. En fordel er at materialet ser naturlig ut og at det kan limes til den gjenværende del av tannen.

Innlegg

Et større hull som går ned mellom tennene repareres vanligvis best med et innlegg. Enkelt forklart er det en fylling som er laget utenfor munnen

Tannluker

En tann kan ha gått tapt, kanskje i en ulykke. Det kan også dreie seg om en skade i benfestet som har ført til at tannlegen har vært tvunget til å fjerne tannen.

Krone

En krone er en tannrestaurering som brukes dersom tannen er så skadet at den ikke kan repareres med en vanlig fylling.

Bro

En bro er en tannrestaurering som kan brukes til å erstatte èn eller flere tenner.

Stift / Krone

Av og til knekker en tann i nivå med tannkjøttet. Dersom tannen er rotfylt, er det likevel mulig å bygge opp igjen tannen.

Se alle tannlegetjenestene vi tilbyr

Bestill time

Fyll ut feltene under, og vi tar kontakt med deg så snart som mulig.

1 Kontaktinformasjon
2 Ønsket tid