Munnhygiene

Hjem » Nyttig å vite » Munnhygiene

Munnhygiene

Munnen inneholder alltid mange bakterier. En del bakterier fyller en viktig funksjon mens andre kan forårsake stor skade.

Bestill time i dag

Fyll inn vårt enkle bestillingsskjema og få tatt hånd om dine tannproblemer i dag!

Munnhygiene i Rygge i Østfold

I Norge er vi flinke til å børste tennene hver dag og det er bra, men det samles likevel bakterier og matrester mellom tennene der tannbørsten ikke kommer til. Når bakteriene blir liggende igjen over lengre tid, blir tannkjøttet irritert. Kroppens forsvar settes da i gang og tannkjøttet hovner opp og vil lett blø.

Dårlig ånde

Om bakteriene får ligge igjen, lukter det dessuten ganske ille, en lukt man selv ofte ikke kjenner fordi man er vant til den – men omgivelsene merker den…

Med en bra munnhygiene reduserer du betydelig risikoen for dårlig ånde og sykdommer som karies og tannløsning.

Bakterier

Munnen inneholder alltid mange bakterier. En del bakterier fyller en viktig funksjon mens andre kan forårsake stor skade.

Maten og tennene

Hver gang du putter noe i munnen får bakteriene hjelp til å danne en etsende syre. Det er denne syren som angriper tennene dine.

Fluor

Fluor kan da hjelpe oss å styrke tennene. Forskning har vist ar fluor er en av hovedårsakene til at vi får mindre karies nå for tiden sammenlignet med tidligere.

Daglig munnpleie

Tennene våre er bygget for å vare lenge, men akkurat som resten av kroppen, eldes også munnen.

Se alle tannlegetjenestene vi tilbyr

Bestill time

Fyll ut feltene under, og vi tar kontakt med deg så snart som mulig.

1 Kontaktinformasjon
2 Ønsket tid